Delikatesser Alingsås – Utforska Medelhavets delikatesser i hjärtat av Alingsås

17 april 2023
Julia Zsiga

I den charmiga staden Alingsås kan du hitta en pärla för finsmakare – Medelhavets Delikatesser. I denna unika delikatessbutik erbjuds en upplevelse för alla sinnen med sina egna importerade produkter från Istrien i Kroatien och andra delar av Europa. Besök den fysiska butiken eller utforska deras webshop för att uppleva en smakresa som du aldrig kommer att glömma.

En delikatessbutik med anor och passion

Medelhavets Delikatesser på Drottninggatan 23 i Alingsås är en plats där du kan smaka, se och dofta på delikatesser från Medelhavsområdet och träffa passionerade medarbetare från DiversityFood och butiken. Genom att upprätthålla nära samarbeten med bönder och hantverkare i Istrien, kan de erbjuda unika och gedigna produkter som bär på tradition och kvalitet.

Exklusiva importerade delikatesser från Istrien

Medelhavets Delikatesser är stolta över sin egen import från Istrien i Kroatien, vilket innebär att du får tillgång till exklusiva produkter som Prosciutto Istriano, Ombolo Istriano, Salsicca Istriana och många fler. Deras nära samarbete med lokala hantverkare garanterar hög kvalitet och smakupplevelser som vunnit internationellt erkännande, såsom deras prisbelönta Prosciutto Istriano som tagit hem guldmedaljer i Europa.

image

Ostar och tryffelprodukter av högsta kvalitet

Förutom köttprodukter, erbjuder Medelhavets Delikatesser också egenimporterade fantastiska ostar från mejeri Spin i byn Tar nära Porec. Dessa ostar har en unik och magisk karaktär, då betande djur får njuta av ett landskap fyllt med vilda örter. Dessutom hittar du fantastiska tryffelprodukter från familjen Karlic i Buzetområdet i Istrien, som har ägnat sig åt tryffeljakt sedan 1966 och nu föder upp den fjärde generationen av tryffeljägare.

En mångfald av smaker och produkter

Utöver de kroatiska delikatesserna, erbjuder Medelhavets Delikatesser en mängd olika korvar, rökt karré, rökt kotlett, kulen, fläsksvålar, rökt oxprosciutto och mycket mer. Du hittar även ett brett utbud av ostar från olika delar av Europa, som Brie Du Mount, Parmigano Reggiano lagrad i 36 månader och Gorgonzola.

Fler nyheter