Tandimplantat – en hållbar lösning för ett vackert leende

11 juni 2024
Lotta Alberius

editorial

När en tand går förlorad kan det påverka både utseendet och funktionen i munnen. Tandimplantat är en modern och hållbar lösning för att ersätta förlorade tänder och återställa ett vackert leende.

Hur fungerar tandimplantat?

Tandimplantat är små skruvar eller stift som opereras in i käkbenet där den förlorade tanden en gång satt. Därefter fästs en krona, bro eller protes på implantatet för att ersätta den förlorade tanden. Tandimplantat fungerar som en konstgjord tandrot och är en permanent lösning som ser naturlig ut och känns som en vanlig tand.

Fördelar med tandimplantat

Det finns många fördelar med tandimplantat jämfört med andra tandersättningsalternativ. Eftersom implantat fästs i käkbenet blir de stabila och säkra, vilket gör det möjligt att äta och tala som vanligt. Dessutom behöver man inte förstöra intilliggande tänder, vilket ofta är fallet vid broar. Tandimplantat ser också naturliga ut och kan vara ett långsiktigt och kostnadseffektivt alternativ.

dental implant

Vem är lämplig för tandimplantat?

De flesta som har förlorat en eller flera tänder och har tillräcklig mängd ben i käkarna kan vara lämpliga kandidater för tandimplantat. Det är viktigt att ha friska tandkött och generell god hälsa för att kunna genomgå en implantatoperation. En noggrann undersökning och bedömning av en tandläkare eller specialist krävs för att avgöra om tandimplantat är lämpligt för dig.

Pris och finansiering av tandimplantat

Priset för tandimplantat kan variera beroende på antalet implantat som behövs, eventuella komplikationer som kan uppstå under operationen och val av material för kronor eller broar. Det är viktigt att diskutera kostnaden för tandimplantat med din tandläkare och att ta reda på om det finns möjligheter till finansiering eller försäkringsersättning för behandlingen.

I slutändan är tandimplantat en modern och hållbar lösning för att ersätta förlorade tänder och återställa ett vackert leende. Genom att välja tandimplantat kan du få tillbaka både funktionen och självförtroendet i din mun och leva ett liv utan oro för tandproblem. Kontakta din tandläkare för att få mer information om tandimplantat och om det är rätt alternativ för dig.

Varför välja Swedish Dental?

  1. Professionell expertis: Våra tandläkare har lång erfarenhet och håller sig uppdaterade med de senaste teknikerna och behandlingarna inom tandvård.
  2. Individanpassad vård: Vi förstår att varje patient är unik. Därför skräddarsyr vi våra behandlingar för att passa just dina behov.
  3. Modern utrustning: Vår klinik är utrustad med den senaste teknologin för att garantera effektiva och smärtfria behandlingar.
  4. Bekväm miljö: Vi har skapat en avkopplande atmosfär för att du ska känna dig trygg och bekväm under ditt besök.
  5. Patientfokus: Din hälsa och ditt välmående är vår högsta prioritet. Vi tar oss tid att lyssna på dig och besvara alla dina frågor.

Boka din tid idag

På Swedish Dental strävar vi efter att göra tandvård tillgänglig och stressfri. Vi erbjuder flexibla öppettider och enkel onlinebokning för att passa din livsstil. Oavsett om du behöver en rutinmässig kontroll eller en mer omfattande behandling, är vi här för att hjälpa dig.

Fler nyheter